Вторник, 19 Юни 2018

New Holland представя автономния винарски трактор NHDrive T4.110F

  Готов за полето пилотен проект, разположен във винарната E. & J. Gallo Winery
Преглеждания: 3447 | Коментари: 0 | Добавено: 21/02/2018 | 10:07 |
New Holland представя автономния винарски трактор NHDrive T4.110F

New Holland Agriculture си партнира с винарната E. & J. Gallo Winery, най-голямата семейна винарна в света и лоялен клиент на специализираните трактори на New Holland, в пилотен проект, изпитващ автономната ѝ технология NHDrive приложена към винарски трактори T4.110F. Тази съвместна пилотна програма се съсредоточава върху събирането на информация от агрономи и оператори относно употребата на тази технология в ежедневните дейности във винарната, с крайна цел осигуряване на автономни решения, които за задвижвани от изискванията на лозарите от истинския свят.

Пилотната програма е последната стъпка в програмата за автономни превозни средства - New Holland Autonomous Vehicle Program и нейното изследване на различните приложения, които могат най-много да се възползват от тази технология. Марката разкри своето автономно решение NHDrive™ през 2016 г. на шоуто за селскостопански напредък - Farm Progress Show - и до днешна дата беше предварително разгледано на гамите трактори T7 Heavy Duty и T8, за да илюстрира възможните приложения в редовите култури. Новата пилотна програма с T4.110F демонстрира, че автономното решение на New Holland е приложимо към цялата гама трактори на марката, от високомощностните машини за редови култури, до специализираните гами.

Карло Ламбро, президент на земеделския клон на New Holland, обясни: „Устойчивостта и новаторството са заложени в гените на New Holland: това е начинът, по който помагаме да клиентите ни да извършват земеделските дейности ефективно и изгодно днес - и да предвидим начина, по който ще се променят нуждите им. Вярваме, че специализираните дейности, и в частност тези в лозарската среда, могат да се възползват значително от въвеждането на автономна технология, по отношение на производителността и устойчивото развитие. Нашият партньор в пилотната програма, винарната E. & J. Gallo Winery, споделя отдадеността ни към нововъведенията и устойчивото развитие в областта на лозаро-винарството, както и целта ни да осигурим автономно решение, което ще е от полза на лозарите по целия свят.“

Пилотната програма се провежда в лозята на E. & J. Gallo Winery в Калифорния, САЩ, с трактори T4.110F, оборудвани с автономната технология NHDrive. По време на хода на първоначалната научно-изследователска и развойна програма беше постигнат допълнителен напредък по отношение на внедряването на различните части на компонентите - особено отчитащите елементи и приемниците на сигнали. Разглеждан като цяло, T4.110F NHDrive запазва плавния си общ силует.

Пилотът се съсредоточава върху пълния набор задачи за производство и поддръжка на културите, което ще осигури обратна връзка за допълнително развитие на тези дейности по време на автономна работа. Тези често повтарящи се приложения представляват широк кръг от дейности, които се извършват в лозето и също така са показателни за тези, извършвани от по-широката земеделска общност.
Събраните по време на пилотния проект данни ще обогатят програмата за автономни превозни средства - New Holland Autonomous Vehicle Program, осигурявайки действителни подробности от относно пълния набор възможни автоматизирани и автономни приложения. Те включват автономия в помощ на оператор - Operator Assisted Autonomy, при която NHDrive помага на оператора в кабината, надзиравана автономия - Supervised Autonomy, при която операторът ще бъде в полето и ще надзирава безпилотни превозни средства и, накрая, пълна автономия - Full Autonomy - без никакъв надзор на място.

Извършваните в рамките на програмата за автономни превозни средства - Autonomous Vehicle Program - изследвания също така създадоха производни технологии, които вече са на разположение на клиентите в офертата на New Holland за прецизно управление на земята - PLM® (Precision Land Management). Това са решени, като например IntelliTurn™ – система, която напълно автоматизира обръщането на посоката в края на нивата с докосване на бутон – която помага на селските стопани в преследването им на дори още по-голяма ефективност в дейностите им.   

Автономната работа има ключова роля в подобряването на бизнеса и природосъобразността на земеделските дейности. Тя води до по-ефективно използване на ресурсите посредством увеличената точност и повтаряемост на дейностите, както и на равномерната работоспособност в течение на работния ден. Това спомага за подобряване на ефективността на оператора посредством подпомагана работа: правенето на някои от основните дейности автономни позволява на операторите да се съсредоточат върху ключови задачи, които изискват по-големи умения. Допълнителна полза е повишаването на уменията на работната ръка посредством автоматизация и повтаряеми функции. Казано просто, това ще помогне за напредване към бъдещето на земеделието.


Етикети: | New Holland Agriculture | земеделие | лозарство | проект | технологии | трактори
Категория: Техника

  • КОМЕНТАРИ - 0

НЯМА ДОБАВЕНИ КОМЕНТАРИ

За да добавите коментар влезте като регистриран потребител или направете своята безплатна регистрация
 
 

ОЩЕ ОТ Техника:

18/06/2018
Агропарад 2018...
09/06/2018
Rostselmash откри жътвата в село Странско...
08/06/2018
Стартира конкурсът Определени са финалистите в три категории за 2019...
08/06/2018
Жътвата започна!...
 
 

Всички ЛЮБОПИТНО
19.06.2018 | 16:27
NEW HOLLAND - за повече удоволствие в работата...
Анимекс предлага на българския пазар пълната гама трактори и зърноком...
NEW HOLLAND - за повече удоволствие в работата
 
19.06.2018 | 17:09
Тази седмица на фермерския фестивал ще видите разлика...
Всяка сряда Фестивалът предлага разнообразни фермерски и занаятчийск...
Тази седмица на фермерския фестивал ще видите разликата между хляба, правен с различни брашна
 
19.06.2018 | 15:12
Приключи предварителният ранкинг по подмярка 4.2 от ПРС...
Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата през И...
Приключи предварителният ранкинг по подмярка 4.2 от ПРСР 2014-2020
 


Всички ПРЕДАВАНЕ АГРОФОРУМ
Излъчено: 2 Юни 2018 - 9 Юни 2018
Нови селекционни разработки при пшеницата и рапицата...
Преглеждания: 1033
Излъчено: 26 Май 2018 - 2 Юни 2018
Как да се опази потенциалът на полските култури до края на вегетацията...
Преглеждания: 1464
Излъчено: 19 Май 2018 - 26 Май 2018
В Стара Загора се проведе най-мащабното изложение за земеделска техника у нас...
Преглеждания: 1948
 
 
ВРЕМЕТО  
 
КАТЕГОРИИ     ПОЛЕЗНИ САЙТОВЕ   ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ  
Агробизнес и финанси
Биоземеделие
Винарство
Гори
Европарламент 2014
Емисия новини
Енергия
Животновъдство
Празници и обичаи
Пчеларство
 
Сайт 7 дни
Агромаркет - ТВ магазин
АгроКомпас - месечно списание за агробизнес
AGRO.BG - селскостопанският интернет портал на България
Агрофорум - предаване за селско стопанство
Автор: Велев 14/06/2018
Коментар: Пчеларството ще влезе ли най-после в ОСП и по какъв начин?Защо САМО този сектор е оставен без дирек Продължава...
Автор: велев 10/11/2017
Коментар: Как така до 200 , а не поне за първите 200? Който има повече от 200 няма ли разходи или си мислите, че е про Продължава...
Автор: Велев 02/09/2017
Коментар: Как стои въпросът със схемата за изтегляне на плодове от пазара? Моля, ако някой е запознат да каже Продължава...