Петък, 14 Декември 2018

New Holland представя автономния винарски трактор NHDrive T4.110F

  Готов за полето пилотен проект, разположен във винарната E. & J. Gallo Winery
Преглеждания: 4752 | Коментари: 0 | Добавено: 21/02/2018 | 10:07 |
New Holland представя автономния винарски трактор NHDrive T4.110F

New Holland Agriculture си партнира с винарната E. & J. Gallo Winery, най-голямата семейна винарна в света и лоялен клиент на специализираните трактори на New Holland, в пилотен проект, изпитващ автономната ѝ технология NHDrive приложена към винарски трактори T4.110F. Тази съвместна пилотна програма се съсредоточава върху събирането на информация от агрономи и оператори относно употребата на тази технология в ежедневните дейности във винарната, с крайна цел осигуряване на автономни решения, които за задвижвани от изискванията на лозарите от истинския свят.

Пилотната програма е последната стъпка в програмата за автономни превозни средства - New Holland Autonomous Vehicle Program и нейното изследване на различните приложения, които могат най-много да се възползват от тази технология. Марката разкри своето автономно решение NHDrive™ през 2016 г. на шоуто за селскостопански напредък - Farm Progress Show - и до днешна дата беше предварително разгледано на гамите трактори T7 Heavy Duty и T8, за да илюстрира възможните приложения в редовите култури. Новата пилотна програма с T4.110F демонстрира, че автономното решение на New Holland е приложимо към цялата гама трактори на марката, от високомощностните машини за редови култури, до специализираните гами.

Карло Ламбро, президент на земеделския клон на New Holland, обясни: „Устойчивостта и новаторството са заложени в гените на New Holland: това е начинът, по който помагаме да клиентите ни да извършват земеделските дейности ефективно и изгодно днес - и да предвидим начина, по който ще се променят нуждите им. Вярваме, че специализираните дейности, и в частност тези в лозарската среда, могат да се възползват значително от въвеждането на автономна технология, по отношение на производителността и устойчивото развитие. Нашият партньор в пилотната програма, винарната E. & J. Gallo Winery, споделя отдадеността ни към нововъведенията и устойчивото развитие в областта на лозаро-винарството, както и целта ни да осигурим автономно решение, което ще е от полза на лозарите по целия свят.“

Пилотната програма се провежда в лозята на E. & J. Gallo Winery в Калифорния, САЩ, с трактори T4.110F, оборудвани с автономната технология NHDrive. По време на хода на първоначалната научно-изследователска и развойна програма беше постигнат допълнителен напредък по отношение на внедряването на различните части на компонентите - особено отчитащите елементи и приемниците на сигнали. Разглеждан като цяло, T4.110F NHDrive запазва плавния си общ силует.

Пилотът се съсредоточава върху пълния набор задачи за производство и поддръжка на културите, което ще осигури обратна връзка за допълнително развитие на тези дейности по време на автономна работа. Тези често повтарящи се приложения представляват широк кръг от дейности, които се извършват в лозето и също така са показателни за тези, извършвани от по-широката земеделска общност.
Събраните по време на пилотния проект данни ще обогатят програмата за автономни превозни средства - New Holland Autonomous Vehicle Program, осигурявайки действителни подробности от относно пълния набор възможни автоматизирани и автономни приложения. Те включват автономия в помощ на оператор - Operator Assisted Autonomy, при която NHDrive помага на оператора в кабината, надзиравана автономия - Supervised Autonomy, при която операторът ще бъде в полето и ще надзирава безпилотни превозни средства и, накрая, пълна автономия - Full Autonomy - без никакъв надзор на място.

Извършваните в рамките на програмата за автономни превозни средства - Autonomous Vehicle Program - изследвания също така създадоха производни технологии, които вече са на разположение на клиентите в офертата на New Holland за прецизно управление на земята - PLM® (Precision Land Management). Това са решени, като например IntelliTurn™ – система, която напълно автоматизира обръщането на посоката в края на нивата с докосване на бутон – която помага на селските стопани в преследването им на дори още по-голяма ефективност в дейностите им.   

Автономната работа има ключова роля в подобряването на бизнеса и природосъобразността на земеделските дейности. Тя води до по-ефективно използване на ресурсите посредством увеличената точност и повтаряемост на дейностите, както и на равномерната работоспособност в течение на работния ден. Това спомага за подобряване на ефективността на оператора посредством подпомагана работа: правенето на някои от основните дейности автономни позволява на операторите да се съсредоточат върху ключови задачи, които изискват по-големи умения. Допълнителна полза е повишаването на уменията на работната ръка посредством автоматизация и повтаряеми функции. Казано просто, това ще помогне за напредване към бъдещето на земеделието.


Етикети: | New Holland Agriculture | земеделие | лозарство | проект | технологии | трактори
Категория: Техника

  • КОМЕНТАРИ - 0

НЯМА ДОБАВЕНИ КОМЕНТАРИ

За да добавите коментар влезте като регистриран потребител или направете своята безплатна регистрация
 
 

ОЩЕ ОТ Техника:

17/11/2018
Масимо Голдони, изп. директор на FederUnacoma: 317 000 души посетиха EIMA 2018...
15/11/2018 15.15 мин.
| ВИДЕО | Бизнес новини: Има ли соргото бъдеще у нас...
14/11/2018
12-то издание на специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО...
02/11/2018
EIMA 2018 отличи системата ADS на Landini REX4 за техническа иновация...
 
 

Всички ЛЮБОПИТНО
13.12.2018 | 15:21
Дегустация на отбрани италиански вина...
Събитието ще се проведе на 15 декември в хотел Балкан...
Дегустация на отбрани италиански вина
 
13.12.2018 | 16:07
Проливни дъждове и наводнения очакват Европа...
Учените настояват политиците да намерят решение за ограничаване на гл...
Проливни дъждове и наводнения очакват Европа
 
13.12.2018 | 13:53
Китай възобнови вноса от САЩ...
Това е първата по-сериозна китайска поръчка от началото на търговския ...
Китай възобнови вноса от САЩ
 


Всички ПРЕДАВАНЕ АГРОФОРУМ
Излъчено: 1 Декември 2018 - 8 Декември 2018
С над пет пъти се е свило производството на картофи у нас за последните 15 години...
Преглеждания: 846
Излъчено: 24 Ноември 2018 - 1 Декември 2018
Зърнопроизводителят Светла Стоянова разказва за пътя до приза Агробизнесмен на Българ...
Преглеждания: 1391
Излъчено: 17 Ноември 2018 - 24 Ноември 2018
Как се гарантира качеството на млякото и каква трябва да е европейската ферма...
Преглеждания: 2058
 
 
ВРЕМЕТО  
 
КАТЕГОРИИ     ПОЛЕЗНИ САЙТОВЕ   ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ  
Агробизнес и финанси
Биоземеделие
Винарство
Гори
Европарламент 2014
Емисия новини
Енергия
Животновъдство
Празници и обичаи
Пчеларство
 
Сайт 7 дни
Агромаркет - ТВ магазин
АгроКомпас - месечно списание за агробизнес
AGRO.BG - селскостопанският интернет портал на България
Агрофорум - предаване за селско стопанство
Автор: Велев 06/12/2018
Коментар: Срокът за изплащане на средствата ще бъде определен след вземане на решение от УС на ДФЗ през 2019 г Продължава...
Автор: ПЧЕЛАР 18/11/2018
Коментар: Защо е това притискане на конвенционалните пчелари?Първо меда и се изкупува евтино на 4лв ако доби Продължава...
Автор: зс 09/11/2018
Коментар: Пропуснахте да кажете как е постигнато всичко това с каки протекции чия е фермата и коа партия обс Продължава...