Югоизтокът – да си оплетем кошницата
Състезаваха се селата на Югоизточните Родопи и цяла България, участва Южната ни съседка, представители от Франция приготвиха пиле с бирен сос и си тръгнаха с една от наградите. Югоизтокът разцъфтна отново на седмото издание на Тракийския кулинарен фестивал, а красотата и вкуснотиите бяха „прихванати“ със заразителна честота – от хиляди. Но това не бе просто демонстрация с дъх на ракла и старина.
Наистина автентичността на гозбите впечатли, а продуктите замайваха с биоизлъчването си - ферия от ядки, кестени,смокини, сусам, типичния и несравним танан и свежи сокове от мента, бъз, дренки, бърканица. Всичко подканваше да научим още история, пренесена през вековете, когато обредността и прозводството са били преплетени със съхранението на духа.
Вижте повече в агротемата на 06 септември от 18.40 ч. по Агро Тв
автор: Ваня Манолова
СВАЛИ МОБИЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ НА АГРОТВ