Изхвърляме все повече храни
Национална програма за предотвратяване и намаляване на загубата на храни в България е разработил Центърът за оценка на риска по хранителната верига. В нея са включени 6 мерки за борба с изхвърлянето на хранителни продукти. Текстовете на документа се съгласуват с браншовите организации и бизнеса. Като се финализира документът ще се предложи на Министерския съвет за одобрение и за изпълнение като национална програма. Предстои да се направи точно проучване какво количество храна се пилее у нас на базата на европейски метод. Държавите от ЕС се ангажират до 2030 година да намалят наполовина разхищението на храни, а то идва основно от потребителите и преработвателите.
Гледайте повече в Новината + на 12 февруари от 18:35 часа по АгроТВ.
Автор: Данаил Андреев
СВАЛИ МОБИЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ НА АГРОТВ