Европейските министри на здравеопазването се споразумяха за хранителните съставки
Пропуск в Европейския регламент на ЕК е позволявал в продължение на години на компаниите да отлагат решението на проблема с хранителните съставки, застрашаващи здравето на хората. Комисията е издала списък с опасните хранителни вещества, който бил и първата стъпка за ограничаването им.
Предприетите мерки явно не са достатъчни, тъй като все още храни с високо съдържание на мазнини, захар и сол се предлагат като здравословни.
Но през всичките тези години не е имало конкретни действия, нито наказания. През май 2010 г., Естер де Ланг е подала писмено запитване в Европейския парламент, за да сезира ЕК. Без резултат.
Въпросът със сигурността е спорен и има много разногласия: от бранша са прави, че не всички храни могат да се похвалят със здравословни хранителни съставки (закуските, бързите храни). „Лошите“ хранителни съставки като сол, натрий и захар може да са първите, които ще бъдат сред ограничените добавки.
Прилагането на стандарт за хранителните съставки е само една от 54-те точки, по която се споразумяха европейските министри на здравеопазването.
СВАЛИ МОБИЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ НА АГРОТВ