От септември ще бъде обновен сертификатът ISO 22000
Сертификатът UNI EN ISO 22000 ще бъде преразгледан и адаптиран към промените на хранителния пазар в световен мащаб. Целта е да се даде по-голяма информираност и защита на потребителите.
Одитната дейност ще започне през септември. ISO призовава всички организации и институции, работещи в хранително-вкусовата промишленост, наред с потребителите, да участват в дискусия по темата.
ISO 22000 беше публикуван през 2005 г. Неговата цел е свързана с определянето на стандарти в областта на безопасността на храните. HACCP, инструментът за управление, е разработен от Комисията по Кодекс алиментариус, създадена от Организацията по прехрана и земеделие и Световната здравна организация.
Първият аспект от актуализацията на ISO 22000 е посветен на анализ на риска в хранително-вкусовата индустрия.
СВАЛИ МОБИЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ НА АГРОТВ