Максималните резултати от рапица идват с генетиката на Монсанто
Генетичната резистентност към разпукването на шушулките при маслодайната рапица е важен култивиращ метод за контрол, който помага за намаляване на загубите на зърно и спомага за прибирането на реколтата с минимални загуби.
Земеделските производители изпробват различни стратегии за намаляване на разпукването на шушулките при рапица: третиране с прилепител, по-ранно прибиране на реколтата, бавно комбиниране на скоростите на комбайна, работа със специални хедери и др. Всичко това, освен минималния полезен ефект, създава допълнителни неудобства по време на жътвата.
Информираните фермери и истинските професионалисти в производството на рапица вече са се убедили, че единствено Монсанто предлага сигурно решение на този проблем, предлагайки портфолио с изключително устойчиви на разпукване хибриди рапица. Монсанто е и единствената компания, която е успяла да селектира ген, който в съчетание с гена, причинител на болестта Фома, води до отделяне на протеини, потискащи развитието на болестта. Ген, усвоен пък от салатна репичка, прави хибридите рапица на Монсанто 3 пъти по-устойчиви на разпукване от конкурентните хибриди. Благодарение на дългогодишните си усилия в защита на добива, селекцията при рапица на Монсанто има редица предимства: продължителна защита срещу Фома и генетическа устойчивост на болести и язви по стеблата, стабилни, добре вкоренени растения, намалени са максимално проблемите, причинени от разпръскването на семената преди и по време на прибиране на реколтата.
СВАЛИ МОБИЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ НА АГРОТВ