Запознаха старозагорци с традиционната корейска култура на хранене
Традиционната корейска култура на хранене разкри пред старозагорци доц. Ким Со Йонг, преподавател в Софийския университет “Св. Климент Охридски“. В лекцията си тя говори и за тънкостите на избора на продукти, приготвянето им и естетическото им подреждане на масата.
Доц. Ким Со Йонг живее в България от 1996 година. Защитава докторска степен по български език в Софийския университет и става преподавател по корейски на студенти изтоковеди. Пред старозагорци доц. Ким Йонг говори за корейската култура на хранене и традициите в избора на продукти. Оризът присъства неотменно на корейската трапеза. За видовете ориз и здравословното хранене доц. Йонг отдели специално внимание.
Доц. Йонг припомни и традициите на хранене при властимащите. Кралските особи са се наслаждавали на 12 блюда, а аристократите на 7. Интересна е подредбата на корейската маса. Свареният ориз се сервира в дълбоки керамични купи, а супите в малки плитки купи. Супите се приготвят само от месо и зеленчуци. В Корея има неписан закон – най-възрастният на масата започва пръв да се храни.
СВАЛИ МОБИЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ НА АГРОТВ