Консумацията на бадеми намалява апетита
Според резултатите от ново проучване, консумацията само на 42,5г сурови или леко осолени, печени бадеми намалява цялостно апетита като това не оказва негативни ефекти върху теглото или организма и помага за постигането на нормалния дневен прием на витамин Е. Това пише порталът freshplaza.com, позовавайки се на публикация на онлайн медията Европейско списание за здравословно хранене
В проучването са участвали 137 души, като всички са били хора с риск от заболяване от диабет Тип 2, разделени на 5 групи, като на всяка група е бил предоставен предварително изработен хранителен режим включващ и изключващ определени храни.
При проучването групите, в чийто хранителен режим са били включени бадеми като част от основните храни се наблюдава намаляване на кръвната им захар след хранене както и намаляване на апетита при консумиране на ядките като „междинно хапване“.
СВАЛИ МОБИЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ НА АГРОТВ