Германското земеделско министерство стартира инициатива за намаляване на хранителните отпадъци
Нова инициатива стартира германското земеделско министерство. Съвместно с неправителствената платформа за устойчиво хранене в ресторантите "Грийнтейбъл" тя ще помага на клиентите и ресторантьорите да намалят хранителните отпадъци.
Всяка година на всеки посетител в заведение, студентски или служебен стол в Германия се падат близо 24 килограма изхвърлена храна. Понякога порциите са много големи, друг път клиентът не е достатъчно гладен, за да изяде всичко.
Край на това прахосничество иска да сложи инициативата на земеделското министерство. Под наслов "Наслаждавай се без остатък" тя ще помага на персонала в ресторантите да предлагат на клиентите си опаковането на остатъците за вкъщи. От друга страна клиентите ще бъдат информирани, че заведението дава тази възможност.
За целта на участващите ресторанти безплатно ще бъдат раздадени 15 хиляди специални картонени кутии, произведени от рециклируем материал. Инициативата стартира на 10 март в известен ресторант в Хамбург.
СВАЛИ МОБИЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ НА АГРОТВ