Златната сливенска праскова – отронен прашец
Златото на прасковите – колко прашец отронихме от онези златни времена, през 80-те. Оттогава поне 4 пъти намаля производството на праскови в Сливенско. Плод – благодарен. Бере се от юни до септември. Лесно се консервира. И лесно се експериментира – за нови сортове. А ние сме длъжни да проучим по-добре, и руския, и Европейския, и Балтийския пазар. Категоричен е Коста Петров, председател на Организация производители „Българска праскова“. Срещнах един от именитите сред тях – легенди в своята сфера. И импорвизирахме нещо като пресконференция: „Дар не се губи, а множи“. Сред участниците е и Петър Байчев, агробизнесмен на 2000-та година, затворил своята земеделска дейност още със зърнопроизводство, свиневъдство и преработване.
Гледайте Агротемата на 2 декември от 18:45 по АгроТВ.
СВАЛИ МОБИЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ НА АГРОТВ