Технология на производство при киселото мляко
Полезно и вкусно. Под формата на айрян, таратор, с мед или плодове – киселото мляко е един от продуктите, които неизменно присъстват на всяка трапеза. В миналото българите са го приготвяли у дома. Още помня как баба завиваше бурканите с мляко с вълнени дрехи, за да получи от традиционният български продукт. В наши дни, поради забързаното ни ежедневие, все по-малко хора правят кисело мляко в домашни условия. Обикновено посещаваме най-близкия магазин, откъдето си го купуваме. Каква е технологията на приготвяне в индустриални количества? Това решихме да проверим и за целта посетихме млекопреработвателно предприятие във Велико Търново. Технолозите ни показаха отделните етапи на преработка.
СВАЛИ МОБИЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ НА АГРОТВ